zaterdag 31 januari 2015

winst voor AVLO Senioren, geen problemen voor Vangansbeke in PK Veldlopen Deinze

Zenobie Vangansbeke heeft op de korte cross zoals verwacht het Provinciaal Kampioenschap Veldlopen in Deinze op haar naam geschreven.  Ze had 45 seconden voorsprong op Petra Bruggeman die net Emilia Gvozdenovic kon afhouden van de 2de plaats.

Zenobie won deze maand nog de veldloop in Maldegem.  Vorig seizoen werd ze op het Vlaams Kampioenschap in Rotselaar 8ste.

Op de lange cross won Petra Desadeleer voor Sofie De Proft & Nina Lauwaert.  Bij de master dames 35+ won Nicole Buytaert voor Cindy Van Den Bossche & Hilde Vanhessche.

De spannendste wedstrijd was misschien wel de korte cross bij de Heren.  Daar kroonde Pieterjan De Bosscher van AVLO zicht tot Oost-Vlaams kampioen.  Op amper 1 seconde werd Pieter Claus 2de.  Gieljan Baete werd op een handvol seconden 3de.

Pieterjan werd dit jaar 2 maal 2de in de veldlopen in Hamme & Bornem.  Vorige maand won hij de Olympialoop in Terneuzen.

Op de lange cross was de overwinning ook voor een atleet van AVLO.  Hier won Steven De Loose vrij makkelijk de veldloop.  Op 11 seconden werd Jan Adriaensen 2de, Jonas Roels eindigde op de laagste podiumplaats.

Eerder dit seizoen won Steven al de veldlopen in Zwijnaarde, Ertvelde, Hamme & Bornem.

Francies Vansteenbrugge werd provinciaal kampioen bij de masters +35, Kurt Maenhout die slechts 4 seconden meer nodig had om de afstand te overbruggen werd bij de +40 jarigen de kampioen.