zaterdag 21 juni 2014

Karel Moerman oppermachtig in 35ste Nacht van Vlaanderen

Karel Moerman heeft de 35ste editie van de Nacht van Vlaanderen in Torhout op zijn naam geschreven.  Op de langste afstand de marathon won hij in een tijd van 2h31'57".  Hij had een voorsprong van 6'31" op Nico Serroen.  Steven Dobbelaere eindigde in precies 2h40' als 3de.
Beste dame werd Patricia Delvael in 3h03'39".

Eerder deze maand werd Karel Moerman in de McBride run nog 2de.  Tevens eindigde hij vorig jaar nog net achter Nico Serroen op een 2de plaats in de Flanders Field Marathon van Nieuwpoort naar Ieper.

Stijn Fincioen won dan eerder op de avond de Halve marathon in een tijd van 1h08'15".
Hamid Elmoazis werd 2de op 1'42".  De winnaar van vorig jaar Frederic Colpaert werd 3de op 2'14" van Stijn.
Bianca Serroen was met een 30ste plaats op 525 deelnemers de eerste atlete.

Stijn Fincioen won vorig jaar nog de marathon in Torhout, dit jaar werd hij 2de op het BK Marathon en werd hij op de piste provinciaal kampioen op de 5km.

Op de 10km won Abdellah Dacha de wedstrijd in een scherpe 31'16".  El-Hassane Lahlal eindigde in dezelfde tijd.  Winnaar van de McBride Run & de Permekeloop in Jabbeke Dieter Brouckaert eindigde op een kleine halve minuut als 3de.

Hanne Vandenbussche werd 29ste op 1400 deelnemers in een tijd van 36'14".  Daarmee won ze bij de vrouwen voor Emilie Venza en Charline Vanneste.