vrijdag 28 juni 2013

Colpaert nu ook de beste in Dwars door Sint-Pieter

Frederick Colpaert heeft nu ook de 15km in Dwars door Sint-Pieter in Kuurne op zijn naam geschreven.  Al in de eerste ronde kon hij weglopen van zijn dichtste belagers.  Daarachter vormde zich een groepje van 4 man.  In de slotfase kon Hans Reigel daaruit ontsnappen en werd 2de ,net voor de winnaar van vorig jaar op de 5km, Lieven Vandeweghe.  Frederick Colpaert won vorige week nog de halve marathon in Torhout.  Vandaag start hij ook in de Zomerjogging in Kortemark.
Bij de dames won Charline Vanneste voor Ilse Geldhof.

In de 5km stond geen maat op Dimitri Dejonckheere.  Hij won de wedstrijd in een tijd van 15'59" en had daarmee 34" voorsprong op Emmanuel Vermeulen, de 3de van vorig jaar.  Hans Detavernier werd 3de op 57".  In deze wedstrijd kwamen 121 deelnemers aan de start.

Tot slot werd in de 2,5km Mauro Coopman de laureaat.
Hij kwam aan in een tijd van 7'47" & was daarmee 12 seconden vlugger dan de winnaar van vorig jaar Sam Opsommer. Franky De Rammelaere werd iets verderop 3de.

Een link met alle uitslagen van dit loopevenement zal je later dit weekend kunnen vinden op http://www.sportsites.be/loopkalender .