zondag 31 maart 2013

Bronzen Paralympiër Van den Heede wint Brigandsloop

Frederick De Backer heeft de 2,85km in de Brigandsloop in Ingelmunster op zijn naam geschreven.  De man die eerder deze maand de 5m in het Nederlandse Axel won, versloeg in de spannende wedstrijd Steven Callens.  Een 10-tal seconden verderop eindigde Gautian Halsberghe als 3de.
Ook bij de dames werd het een héél spannende wedstrijd.  Layla Vancopernolle werd de winnares maar had slechts 1 seconde voorsprong op Lisa Vanhee.

De wedstrijd over 5,75km werd gewonnen door Lendeledenaar Dimitri Dejonckheere.  Hij had 43 seconden voorsprong op Andy Vanhaelewyn uit Ingelmunster.  Maxim Kerremans eindigde als 3de op 50 seconden.  Dimitri Dejonckheere werd 2 weken geleden nog 3de op 3769 deelnemers tijdens de 1ste Citta Urban Trail Run in Antwerpen.
Katrijn Van Hulle eindigde als 16de & was daarmee de beste bij de dames.

Tot slot werd het ook een spannende wedstrijd op de 11,5km.  Bronzen medaille winnaar op de Paralympische Zomerspelen in Londen Frederic Van den Heede won de wedstrijd in een tijd van 38'31" .  Daarmee was hij 5 seconden sneller dan Joost Dewaele, Stephen Soetaert werd iets verderop 3de.  Beste dame werd Charline Vanneste op een 31ste plaats liep ze de 11,5km in een tijd van 44'17".